Tratamentul cu acid hialuronic
Ce zone pot fi abordate?
Mărire buze cu Acid Hialuronic
Imediat după injectare buzele sunt inflamate, însă după câteva zile forma începe să se definitiveze. Aspectul final este unul natural, iar pacienții sunt îndrumați cu privire la detalii despre procedură și recomandări de cantitate de acid hialuronic potrivită situației lor.
Volum pomeți și buze
Mărire și ridicare pomeți
Medicul specialist recomandă o anumită cantitate și eventual alte procedure conexe, astfel încât rezultatul final să fie armonios și echilibrat cu restul trăsăturilor.
Tehnica MD Codes (lifting în 8 puncte)
Geometrizarea feței
Sunt puse în evidență contururile și sunt corectate mici asimetrii sau imperfecțiuni, astfel încât rezultatul final să fie echilibrat și armonios.
Se obține astfel o estetică facială care conferă un aspect mai tânăr, păstrând în același timp trăsăturile naturale.
Pentru restabilirea volumetriei este injectat acid hialuronic în câteva puncte cheie, iar procedura este indicată atât în cazul celor care nu au avut niciodată contururi foarte pronunțate, cât și celor care vor să amelioreze consecințele înaintării în vârstă.
Ștergerea sau netezirea ridurilor
Mezoterapie
Mezoterapia este un tratament minim-invaziv și rapid care constă în injectarea intradermică a unui amestec de substanțe hrănitoare: acid hialuronic, vitamine, enzime, hormoni, minerale și antioxidanți, extracte din plante sau medicamente prescrise. Acestea asigură aport nutritiv pentru tegument, stimulează circulația, producția de colagen și elastină, contribuind astfel la elasticitatea și fermitatea epidermei.
Nu există o formulă standard, combinația se face în funcție de fiecare caz în parte și de scopul procedurii.
Tratamentul este utilizat pentru estomparea ridurilor și liniilor fine, reducerea cearcănelor, ameliorarea hiperpigmentației și cicatricilor postacneice, estomparea vergeturilor, reducerea celulitei și eliminarea grăsimii din zona feței, brațelor, picioarelor, șoldurilor, coapselor, etc.
Procedura este rapidă și nedureroasă, fiind efectuată ulterior aplicării unui anestezic local tip cremă. Acest tratament estetic se repetă la interval de 2 săptămâni pe o anumită perioadă de timp, până la obținerea rezultatelor dorite. Pe parcurs, după fiecare ședință, se pot observa îmbunătățiri.
Lifting facial cu Fire
Silhouette
Pacienții care își doresc un aspect mai tânăr și mai ferm au acum o opțiune excelentă: firele Silhouette!
Acestea sunt fire resorbabile utilizate în cadrul procedurilor minim-invazive pentru reconturarea facială. Principalul beneficiu adus este eliminarea laxității cutanate, cu precădere în zona mediană și inferioară a feței, gât și sprâncene.
Rezultatele obținute cu ajutorul gamei de fire Silhouette sunt spectaculoase, păstrând în aceași timp un aer natural și echilibrat. Practic, timpul este dat înapoi și pacienții arată ca o versiune mai tânără a lor înșiși.
Tratamentul cu toxină botulinică
Ce zone pot fi tratate cu toxină botulinică?
- tratamentul ridurilor verticale dintre sprâncene
- ridurile de la colțul ochiului
- liniile orizontale de la nivelul frunții
Botox-ul începe să-și facă efectul în 24 de ore de la administrare, iar
rezultatele se pot vedea după 7-14 zile.
Peeling chimic
Estetica facială
Aspect natural și armonios
Fața este reperul cel mai important al imaginii noastre. Este primul lucru pe care-l vedem dimineața în oglindă, este primul lucru pe care ceilalți îl observă asupra noastră. Este locul unde sunt afișate emoțiile și sentimentele noastre.
În permanență expuse vederii, micile imperfecțiuni ale chipului nostru ajung să se suprapună într-un mod neplăcut peste imaginea pe care ne-o dorim.
Tot la nivelul feței, din pacate, devine cel mai vizibil procesul de îmbătrânire. La trecerea anilor se adaugă poluarea și stresul, trăsăturile noastre pierzandu-și prospețimea uneori prea devreme.
Proporțiile feței
Frumusețea este un concept dificil de definit. Această definire se poate face prin analiza filozofică a conceptului de frumusețe sau prin analiza proporțiilor ideale prin măsurători.
Analiza esteticii faciale are la bază unele reguli. Conceptele generale care stau la baza acestei analize sunt simetria, egalitatea părților și proporțiile repetitive.
Înainte de toate trebuie știut că fața umană, similar întregului corp, nu este simetrică, asimetriile mari fiind vizibile și atrăgând atenția asupra lor.
În al doilea rând echilibrul estetic al feței necesită egalitate și proporționalitate între componentele feței.
În al treilea rând simetria și egalitatea nu sunt suficiente pentru a putea vorbi despre frumusețe.
În al patrulea rând proporționalitatea componentelor feței este cea care influențează în cea mai mare masură mintea umană fiind cea care influențează decizia atunci când se vorbește despre frumusețe.
Din vremea Grecilor antici a fost cunoscut un concept referitor la proporționalitate. Acest concept este cunoscut ca “Proportia Divina” sau “Conceptul de Aur”. Matematic, acest concept se caracterizează prin existența unui punct C situat pe o linie AB. Distanța AC = 1. Distanta CB = 1,618. Conform Conceptului de Aur, AC este 0.618 din BC, iar BC este 1,618 din AC. Numarul 1,618 fiind numit Numărul F.
Fața umană conține multe astfel de Proporții Divine. Una dintre ele este împărțirea fetei în 3. 1/3 superioară linia părului-baza nasului reprezintă 1, iar cele 2/3 inferioare baza nasului-bărbie reprezintă 1,618.
La vederea frontală, fața poate fi împărțită în 3 părți egale orizontale, conform lui Leonardo da Vinci: bărbie-vârful nasului, vârful nasului- mijlocul sprâncenelor și mijlocul sprâncenelor-linia părului sau linia superioară de contracție a mușchiului frontal, în cazul bărbaților cu calviție(Fig.1).
Fig. 1
Fig. 2
Această proporție este caracteristica omului adult, la copii și bătrâni această proporție fiind modificată.
Pe verticală fața se împarte în 5 părți egale, fiecare fiind egală cu lungimea unui ochi (Fig.2).
De aici se pot observa o serie de repere utile: distanța între unghiurile interne ale ochilor este egală cu dimensiunea unui ochi, iar distanța între unghiurile externe este de 3 ori dimensiunea unui ochi (Fig.3).
Nasul este elementul central al feței, orice asimetrie a lui fiind mai repede vizibilă decât a altor componente ale feței. Dosul nasului începe de deasupra nivelului pleoapelor superioare. Peretele lateral se continuă pe marginea superioară a orbitei formând o linie convexă care copiază conturul sprâncenei. (Fig.4)
Ca un element de proporționalitate al nasului – lățimea nasului la nivelul narinelor este 70% din lungimea nasului. (Fig.5).
Fig. 3
Fig. 4
Fig. 5
Aceste aspecte, proporții și egalități sunt cele care ne crează deseori păreri pe care nu le putem explica referitoare la ceva anume sau la fața cuiva, despre care spunem ”este OK, dar ceva nu îmi place”.