Tratamentul cu acid hialuronic

Tratamentul cu acid hialuronic se face in zonele unde este necesar ca volumul lor sa fie refacut sau crescut. Rezultatele sunt imediate: pielea isi recapata un aspect mai tanar si este mai intinsa.

Ce zone pot fi abordate?

Cute: corectia cutelor din zona gurii si barbiei, cutele naso-geniene (de la marginea nasului pana la coltul gurii); pliurile de tristete (in colturile gurii de-o parte si de alta a barbiei)
Buze: marirea volumului buzelor, redesenarea conturului buzelor
Riduri si ridule: dintre sprancene („ridurile de leu”); ridurile din coltul ochilor („laba gastii”), ridurile din coltul gurii („raza de soare”)
Cresterea volumului de la nivelul pometilor, corectia barbiei, conturului mandibular, al obrajilor si nasului,
Corectia sechelelor cicatriciale (acnee, varicela, traumatisc, etc.)

Tratamentul cu toxina botulinica

Tratamentul consta in injectarea (nedureroasa) cu ajutorul unui ac foarte fin a substantei la nivelul fetei. Toxina botulinica actioneaza prin blocarea temporara a semnalul nervos catre muschi, efectul mentinandu-se pentru 4-6 luni. Practic fara stimul nervos, muschiul nu se mai contracta si ridurile nu mai sunt vizibile.

Ce zone pot fi tratate cu toxina botulinica:

  • tratamentul ridurilor verticale dintre sprancene
  • ridurile de la coltul ochiului („laba gastii”)
  • liniile orizontale de la nivelul fruntii

Botox-ul incepe sa-si faca efectul in 24 de ore de la administrare, iar
rezultatele se pot vedea dupa 7-14 zile.

Estetica faciala

Fata este reperul cel mai important al imaginii noastre. Este primul lucru pe care-l vedem dimineata în oglinda, este primul lucru pe care ceilalti il observa asupra noastra. Este locul unde sunt afisate emotiile şi sentimentele noastre.

In permanenta expuse vederii, micile imperfectiuni ale chipului nostru ajung sa se suprapuna intr-un mod neplacut peste imaginea pe care ne-o dorim.

Tot la nivelul fetei, din pacate, devine cel mai vizibil procesul de imbatranire. La trecerea anilor se adauga poluarea si stresul, trasaturile noastre pierzandu-si prospetimea uneori prea devreme.

Proportiile fetei

Frumusetea este un concept dificil de definit. Aceasta definire se poate face prin analiza filozofica aconceptului de frumusete sau prin analiza proportiilor ideale prin masuratori.
Analiza esteticii faciale are la baza unele reguli. Conceptele generale care stau la baza acestei nalize sunt simetria, egalitatea partilor si proportiile repetitive.
Inainte de toate trebuie stiut ca fata umana similar intregului corp nu este simetrica, asimetriile mari fiind vizibile si atragand atentia asupra lor.
In al doilea rand echilibrul estetica al fetei necesita egalitate si proportionalitate intre componentele fetei. In al treilea rand simetria si egalitatea nu sunt suficiente pentru aputea vorbi despre frumusete. In al patrulea rand proprtionalitate componentelor fetei este cea care influenteaza in cea mai mare masura mintea umana fiind cea care influenteaza decizia atunci cand se vorbeste despre frumusete.
Din vremea Grecilor antici a fost cunoscut un concept referitor la proportionalitate. Acest concept este cunoscut ca “Proportia Divina” sau “Conceptul de Aur”.
Matematic, acest concept se caracterizeaza prin existenta unui punct C situat pe o linie AB. Distanta AC = 1. Distanta CB = 1,618. Conform conceptului de Aur AC este 0.618 din BC iar BC este 1,618 AC. Numarul 1,618 fiind numit Numarul F.

Fata umana contine multe astfele de Proprtii Divine. Una dintre ele este impartirea fetei in 3. 1/3 superioara linia parului-baza nasului reprezinta 1 iar cele 2/3 inferioare baza nasului-barbie reprezinta 1,618.

La vederea frontala fata poate fi impartita in 3 parti egale orizontale conform lui Leonardo da Vinci: barbie-varful nasului, varful nasului- mijlocul sprancenelor si mijlocul sprancenelor-linia parului sau linia superioara de contractie a muschiului frontal in cazul barbatilor cu calvitie(Fig.1).

Fig. 1

Fig. 2

Aceasta proportie este caracteristica omului adult, la copii si batrani aceasta proportie fiind modificata.

Pe verticala fata se imparte in 5 parti egale, fiecare fiind egala cu lungimea unui ochi (Fig.2).

De aici se pot observa o serie de repere utile: distanta intre unghiurile interne ale ochilor este egala cu dimensiunea unui ochi iar distanta intre unghiurile externe este de 3 ori dimensiunea unui ochi (Fig.3).

Nasul este elementul central al fetei, orice asimetrie a lui fiind mai repede vizibila decata a altor componente ale fetei. Dosul nasului incepe de deasupra nivelului pleoapelor superioare. Peretele lateral se continua pe margine superioara a orbitei formand o linie convexa care copiaza conturul sprancenei.
Ca un element de proprtionalitate al nasului – latimea nasului la nivelul narinelor este 70% din lungimea nasului (Fig.4).

Fig. 3

Fig. 4

Fig. 5

Aceste aspecte, proprtii si egalitati sunt cele care ne creaza deseori pareri pe care nu le putem explica referitoare la ceva anume sau la fata cuiva despre care spunem”este OK, dar ceva nu imi place”.

Echipa Dent Design

Echipa noastră de medici este calificata să ofere o experiență personalizată într-un mediu de îngrijire confortabil, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților noștri. Utilizand cele mai noi tehnologii și tratamente medicale, personalul nostru se angajează să ofere servicii convenabile și valoroase pentru a răspunde nevoilor dvs.