Boala parodontala

Parodontologie – Boala parodontala sau „boala gingiilor’’ este una dintre cauzele principale ale pierderii dintilor la adulti si este cea mai intalnita boala in lume, estimarile aratand ca 3 din 4 persoane, fara sa cunoasca, sufera de acesata boala in diverse stadii. Boala parodontala este o infectie transmisibila cauzata de bacterii, care distrug ligamentele de sustinere ale dintilor si osul din jurul lor.

Cauza principala a bolii parodontale este placa bacteriana care se depune pe dintii tai. Severitatea bolii parodontale este data de reactia fiecarui organism in parte la bacteriile prezente. Capacitatea noastră de a lupta cu aceasta infectie poate varia zilnic sau saptamanal, în funcţie si de ceea ce se întâmplă cu starea noastra de sanatate generala.

Ce presupune tratamentul bolii parodontale ?

 In stadiile incipiente, majoritatea tratamentelor presupune chiuretaj radicular – indepartarea placii bacteriene si a tartrului depus pe dinti si netezirea suprafetelor radiculare ale acestora. Antibioticele pot fi folosite pentru a potenta efectul acestei terapii initiale. In majoritatea cazurilor de gingivita, cu un chiuretaj subgingival si o igiena zilnica adecvata se obtin rezultate satisfacatoare. Cazurile mai avansate de boala parodontala pot necesita tratament chirurgical specific

Avantajele folosirii laserului WATERLASE in tratamentul parodontal:

• Realizeaza ablatia selectiva si MINIM invaziva a tesuturilor
• REDUCE anestezia, mai putine injectii
• Sangerare MINIMA sau de loc in majoritatea cazurilor
• REDUCE sansa infectiilor postoperative
• REDUCE sansa infectiilor incrucisate
• Complicatii postoperative REDUSE
• Anxietatea pacientului este redusa datorita DISCONFORTULUI REDUS operativ si postoperativ
• Utilizat cu success in cazul COPIILOR sau al pacientilor ce prezinta fobii

Periimplantita este definită ca procesul inflamator care afectează gingia și osul alveolar din jurul unui implant dentar, determinând pierderi osoase și, în cele din urmă, necesitatea îndepărtării implantului dentar.

Considerată principala cauza a nereușitei implantării dentare, inflamația apărută la nivelul țesuturilor din preajma implantului poate fi ușoară, afectând doar mucoasa (mucozită) sau severă, caz în care sunt semnalate pierderi osoase și alte simptome specifice. Aceasta este periimplantita propriu-zisă, care necesită un tratament dificil și care, în situația în care intervențiile nu dau rezultatele scontate, poate duce la eliminarea implantului dentar.

La Dent Design tratam periimplantita cu succes folosind Laserul Chirurgical.

Echipa Dent Design

Echipa noastră de medici este calificata să ofere o experiență personalizată într-un mediu de îngrijire confortabil, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților noștri. Utilizand cele mai noi tehnologii și tratamente medicale, personalul nostru se angajează să ofere servicii convenabile și valoroase pentru a răspunde nevoilor dvs.