shutterstock_126406382

Estetica Dentara

Cosmetica dentara este domeniul stomatologiei dedicat artei si stiintei de a imbunatatii zâmbetul si aspectul general al unei persoane, ceea ce duce la o mai bună imagine şi la cresterea increderii in propria persoana.

În trecut, beneficiam de puţine opţiuni pentru a îmbunătăţi zâmbetul tău, dar astăzi ne sta la dispozitie o gama larga de tehnici cosmetice dentare şi materiale pentru a îmbunătăţi sau reabilita complet zambetul tau.

Fatete dentare

Fatetele dentare din portelan reprezinta un domeniu special al esteticii dentare. Spre deosebire de albire, care modifica doar nuanta dintilor dumneavoastra, fatetele din portelan constituie o modalitate eleganta de a imbunatati zimbetul, chiar si atunci cind exista probleme de forma, aliniament, lungime, sau pozitie ale dintilor. Avand o grosime foarte redusa, fatetele necesita slefuirea unei cantitati foarte mici de smalt. Rezultatul este uimitor. Dintii dumneavoastra vor avea culoarea, dimensiunea si forma dorite.

Ce elemente contribuie la un zambet perfect

Un zambet minunat creste automat increderea in sine a unei persone si o face sa se simta mai atragatoare. In primul rand un zambet frumos este acela care ti se potriveste, chiar daca optezi pentru a avea dintii foarte albi sau pentru o culoare mai naturala, indiferent daca simetria perfecta ti se pare foarte importanta sau nu.

  • Simetria. Simetria fata de linia mediana a fetei are o importanta simetriamajora in ceea ce priveste zambetul estetic, placut. Chiar si atunci cand acest lucru nu este 100% posibil, iluzia simetriei ar trebui sa fie creata. Cei doi incisivi centrali superiori ar trebui sa fie egali ca marime, lungime, simetrici ca si forma.

 

  •  Aliniamentul orizontal. In mod ideal, linia formata de muchiilealiniamentul-orizontal dintilor ar trebui sa fie paralela cu podeaua.

 

  •  Linia zambetului. Muchiile dintilor superiori ar linia-zambetuluuitrebui sa fie paralele cu buza inferioara in timpul zambetului.

 

  •  Linia coletelor (gingivala) Linia coletelor uneste cele mai inalte puncte de la nivelul dintilor ale gingiei linia-gingivalafrontalilor superiori. In mod ideal aceasta linie urmareste buza superioara pentru a asigura o expunere minima a gingiei si o vizibilitate optima a dintilor in timpul zambetului.

 

  • Culoarul bucal. Un zambet ingust face ca dintii laterali sa se vada de culoarul-bucalcele mai multe ori in umbra. Un zambet larg permite o vizibilitateprogresiva a dintilor catre posterior, acest lucru creand un zambet mai atractiv.

 

  •  Proportia de aur. Regula de aur a proporţiei descrie un raport ideal de proportia-de-aurlăţimi ale fetelor vizibile ale celor 6 dinti frontali.

 

 

  •  Proportia dintilor. Exista ghiduri care indica proportia ideala a proportia-dintilorfiecarui dinte pentru a se obtine un zambet frumos: 100% inaltime si 75% latime.

 

  •  Ambrazurile dentare. Ambrazurile dentare sunt mici spatii abrazurile-dentaretriunghiulare intre muchiile dintilor. Ele sunt create artificial de catre technician si medical dentist ca sa creeze un aspect natural.

 

  •  Buzele. Buzele sunt pentru dinti asemenea unei rame pentru un tablou. Forma, plenitudinea, simetria buzelor pot fi buzeleimbunatatite pentru a optimiza zambetul.