Lucrările protetice pot fi:

– Coroane sau punți dentare
– Proteze dentare fixe sau detașabile
– Fațete dentare (ceramice, Zirconiu)
– Incrustații dentare
– Dispozitive corono-radiculare
– Lucrari pe implanturi

Protetica Dentara

Tratamente protetice

Tratamentele protetice sunt o categorie extrem de importanta a stomatologiei, intrucat presupun refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti care fie si-au pierdut capacitatea functionala, fie au fost pierduti complet de pe arcade in urma avansarii procesului carios.

Cele mai frecvente tratamente proteice

  • Lucrari protetice (coroane dentare, punti dentare) din materiale nobile, seminobile, ceramica dentara
  • Proteze mobile sau mobilizabile
  • Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale
  • Fatetari ceramice sau compozite
  • Lucrari pe implanturi
  • Tratament de echilibrare ocluzala
  • Incrustatii din materiale nobile sau ceramica

Osteopatia în protetica dentară

Ce este osteopatia?

Pentru a obține cele mai bune rezultate, luăm în considerare starea de sănătate generală a pacientului și tratăm cazul ca pe un întreg. Tocmai de aceea colaborăm pe tot parcursul tratamentului cu un osteopat, lucru care ne garantează rezultate optime de fiecare dată.

Osteopatia poate juca un rol important în stomatologie și poate fi de ajutor în luarea amprentelor pentru proteze dentare. Osteopatia este o ramură a medicinei alternative care se concentrează pe sistemul musculo-scheletic și pe conexiunile sale cu alte sisteme ale corpului. Practicanții de osteopatie utilizează tehnici manuale, cum ar fi manipularea, palparea și masajul, pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului musculo-scheletic și a ajuta la tratarea unei game largi de probleme de sănătate.

De asemenea, osteopatia poate fi utilă în ceea ce privește luarea amprentelor pentru proteze dentare, deoarece tehniciile sale manuale pot ajuta la ajustarea poziției maxilarului și a mandibulei pentru a obține o amprentă mai precisă și mai confortabilă.

Confortul utilizării protezei dentare

Ne propunem să oferim servicii excepționale, iar pentru acest lucru ne bazăm pe experiență și profesionalism. Atunci când este utilizată corect, osteopatia ajută la diagnosticul și tratamentul anumitor disfuncții, și face întreg procesul mai ușor și mai confortabil pentru pacient.

Terapia craniană este o tehnică utilizată în osteopatie pentru a evalua și trata disfuncțiile sistemului cranio-sacral. Această tehnică implică utilizarea unor tehnici blânde de manipulare a oaselor craniului pentru a îmbunătăți mobilitatea și a reduce tensiunea din zona craniană. Terapia craniană poate ajuta la îmbunătățirea poziției și a funcției maxilarelor și a mandibulei, ceea ce poate îmbunătăți confortul și eficacitatea protezelor dentare.

Avantajele utilizării osteopatiei în protetica dentară

  • Abordare structurală: efectuarea manevrelor care permit relaxarea mușchilor și articulațiilor are efecte fizice și mecanice utile în protetică
  • Eliberare miofascială: calmarea durerilor muculare și articulare, reducerea disconfortului și îmbunătățirea flexibilității
  • Obținerea unei ocluzii mai bune: având în vedere importanța posturii pentru echilibrul întregului corp și efectul asupra ocluziei, osteopatia vine în sprijinul achiziției de date mai precise. Acest lucru este cu atât mai important în cazul copiilor și al pacienților care au suferit de edentație perioade îndelungate

Prin abordarea unui caz în toată complexitatea lui, luând în considerare mai multe aspecte ale stării generale de sănătate, echilibrul poate fi restaurat!

În general, osteopatia poate ajuta la îmbunătățirea confortului și eficacității protezelor dentare prin identificarea și tratarea disfuncțiilor sistemului cranio-sacral și a altor disfuncții care pot afecta structura facială și mandibulară. Deși osteopatia poate fi o opțiune de tratament utilă pentru anumite probleme dentare, este important să discutați întotdeauna cu medicul stomatolog sau cu un specialist în osteopatie înainte de a începe orice tratament.

Echipa Dent Design

Echipa noastră de medici este calificata să ofere o experiență personalizată într-un mediu de îngrijire confortabil, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților noștri. Utilizand cele mai noi tehnologii și tratamente medicale, personalul nostru se angajează să ofere servicii convenabile și valoroase pentru a răspunde nevoilor dvs.